18 листопада Україна, як і вся європейська спільнота, відзначає Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Нажаль, це явище досі є трагічною реальністю  нашого суспільства. Проблема сексуального насильства над дітьми є проблемою прихованою, незручною та замовчуваною. Надзвичайно складно встановити кількість потерпілих дітей – першочергово це залежить від страху говорити про це. Сексуальне насилля – найважча форма жорстокого поводження над дітьми. Це серйозне порушення прав дітей, що завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя.

Шановні батьки!  Будьте уважні до своїх дітей, вмійте їх вислухати, почути, допомогти у вирішені їх дитячих проблем, навіть, якщо вони видаються вам несуттєвими, дріб’язковими. Довіряйте дітям  і вони довірятимуть вам, що значною мірою вбереже їх від  можливих непередбачуваних ситуацій!

Пам’ятайте, що Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність не лише за скоєні злочини, а за спробу його вчинення.

Національна “гаряча лінія”

 з попередження насильства – 0800500335,

з мобільних телефонів – 386.

Для підлітків брошура "Тож це сексуальне розбещення?"
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу